BILDARKIV/ARCHIVE

BILDARKIV/ARCHIVE

BILDER

Lite bilder och text från åren 2011 till 2014, och sedan var det svårt att hinna med allt. Detär viktigare att informera om vad som kommer att hända, istället för attinformera om vad som redan har skett.
Klicka på varje årtal och minns vad som hänt.

Ny kung

2014Skapad av Bosse tor, juni 19, 2014 10:43:41

Den 19 juni kl 00.00 fick Spanien en ny kung efter att Juan Carlos I de Borbón abdikerat av hälsoskäl och lämnat över tronen till sonen El Principe Felipe de Asturias och som nu blir kung El Rey de España Felipe VI de Borbón och som alltså blir statschef och kung. Juan Carlos I var den sjunde kungen i Spanien som abdikerat och lämnat över tronen till söner.

Juan Carlos I, som är son av Greven av Barcelona har varit kung i 39 år, och även ansvarat för att Spanien blivit en demokrati. Den allmänna meningen är att Juan Carlos har tagit ansvar för enighet i landet och för fred under sin regeringstid.
Juan Carlos kröntes till kung den 22 november 1975, efter att general Franco avlidit, och sonen Felipe de Asturias, utnämndes som kronprins i januari 1977. Felipes fru prinsessan Letizia blir drottning Reina Letizia de Borbón. Dottern blir kronprinsessan Infanta Leonor de Asturias